Hvad er impotens?

Impotens er den manglende evne til at opnå eller opretholde en erektion af penis for at opnå tilfredsstillende samleje. Det kan være en total manglende evne til at opnå en erektion eller en inkonsekvent evne til at gøre det. Impotens er også kendt som erektil dysfunktion.

Der er mange mulige årsager til impotens, herunder psykologiske årsager som f.eks. angst eller depression .

Fysiske årsager omfatter disse:

– Skader på de nerver, der styrer erektionerne

– Diabetes

– Højt blodtryk

– Højt kolesteroltal

– Skader på bækkenområdet eller rygmarven

– Brug af visse medikamenter, såsom betablokkere eller antidepressiva

I de fleste tilfælde er impotens forårsaget af et fysisk problem. Psykologiske faktorer kan dog også være en årsag.

Hvis du har problemer med at opnå eller opretholde en erektion, skal du tale med din læge. Han eller hun kan hjælpe med at fastslå årsagen til dit problem og anbefale behandlingsmuligheder. Der findes mange effektive behandlinger for impotens, herunder livsstilsændringer, medicin, kirurgi og udstyr.

Hvilke tabuer er forbundet med impotens?

Der er mange tabuer omkring impotens. Disse kan omfatte:

– Følelser af skam eller utilstrækkelighed

– En tro på, at erektil dysfunktion er et tegn på aldring eller dårligt helbred

– En frygt for ikke at kunne få børn

– Bekymringer om seksuel præstation

Det er vigtigt at tale med din læge om eventuelle problemer, du har med erektion. Dette kan hjælpe med at identificere eventuelle underliggende årsager og behandle dem i overensstemmelse hermed. Der er ingen grund til at føle sig flov eller skamfuld, da erektil dysfunktion er et meget almindeligt problem. Med den rette behandling er det muligt at overvinde dette problem og nyde et sundt og tilfredsstillende sexliv.

Hvordan snakker man med sin partner om impotens?

Hvis du oplever impotens, er det vigtigt, at du taler med din partner om det. Det kan være en vanskelig samtale at føre, men det er vigtigt at huske, at din partner sandsynligvis er lige så ked af det og bekymret som dig.

Vær ærlig over for din partner om, hvordan du har det, og hvad problemet er. Det kan være en hjælp at skrive ned, hvad du vil sige på forhånd, så du ikke glemmer noget. Det er også vigtigt at være åben over for at tale om behandlinger og måder at overvinde problemet på.

Din partner har måske nogle nyttige forslag eller kan give dig støtte og forståelse. Husk, at impotens ofte er et fysisk problem, der har psykologiske konsekvenser. Som sådan er det vigtigt at tage fat på begge dele.